Συντήρηση & Επισκευή

Συντήρηση - Η απαραίτητη προληπτική διαδικασία για κάθε σύστημα ασφαλείας

Η Συντήρηση ενός συστήματος συναγερμού είναι απαραίτητη για την σωστή λειτουργία αυτού, σε περίπτωση πιθανής παραβίασης

Το σύστημα συναγερμού διαθέτει τουλάχιστον δύο επαναφορτιζόμενες μπαταρίες. Στον κεντρικό πίνακα συναγερμού και στην εξωτερική σειρήνα. Σε περίπτωση διακοπής ρεύματος το σύστημα συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά.
Οι επαναφορτιζόμενες μπαταρίες έχουν διάρκεια καλής λειτουργίας τα τρία χρόνια περίπου.
Ο χρόνος λειτουργίας όμως εξαρτάται από την κατάσταση που είναι οι μπαταρίες και από πόσες περιφερειακές συσκευές λειτουργούν στο σύστημα. Περισσότερα ραντάρ, περιμετρικοί ανιχνευτές, πληκτρολόγια, GSM και γενικά συσκευές που για να λειτουργήσουν απαιτούν ρεύμα, μειώνουν το χρόνο λειτουργίας σε περίπτωση διακοπής του ρεύματος.
Σε περίπτωση ασύρματου συστήματος απαραίτητη είναι η αντικατάσταση των μπαταριών που χρησιμοποιούν οι ασύρματες παγίδες και τα ραντάρ.
Ποτέ δεν χρησιμοποιούμε χαμηλής ποιότητας μπαταρίες που μπορεί να προκαλέσουν ζημιά στη κεντρική πλακέτα του συστήματος ή στην σειρήνα.
Ακούμε σε διακοπές ρεύματος κάποια συστήματα συναγερμού να ενεργοποιείται η εξωτερική σειρήνα και αυτό είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό. Αυτό συμβαίνει γιατί οι μπαταρίες έχουν καταστραφεί και το σύστημα δεν έχει συντηρηθεί σωστά. Σε περίπτωση εσκεμμένης διακοπής ρεύματος από διαρρήκτη, ο συναγερμός θα βγει εκτός λειτουργίας και ο χώρος θα μείνει αφύλακτος.

Technician
post-13

Έτσι η συντήρηση κρίνεται απαραίτητη. Επικοινωνήστε με τον εγκαταστάτη σας, για να κλείσετε ραντεβού για την επόμενη συντήρηση του συστήματος σας. Αν δεν θυμάστε πότε πρέπει να αλλάξετε τις μπαταρίες μην ανησυχείτε. Το θυμόμαστε εμείς και θα σας ειδοποιήσουμε όταν περάσει η τριετία από την ημέρα της εγκατάστασης, ή της προηγούμενης αντικατάστασης των μπαταριών.

Μην εμπιστεύεστε μη εξουσιοδοτημένα άτομα για την συντήρηση του συστήματος συναγερμού σας. Υπεύθυνη είναι η εταιρία η οποία έκανε την μελέτη και σας το εγκατέστησε, καθώς και για τις εγγυήσεις (συσκευών και παροχών) τις οποίες σας έδωσε.